top of page

vi är kyrkan på universitetet

Vi i kyrkan på universitetet finns här för dig, vi vill stötta dig och göra vad vi kan för att din tid vid LiU ska bli så positiv som möjligt.

 

Visste du att det har funnits kaplaner från kyrkan på plats i universitetsvärlden i mer än 700 år? Den första kända universitetskaplanen tjänade vid Cambridge redan 1256, och vi är fortfarande kvar!

 

Vi kallas "Kyrkan på universitetet" men vi är en rätt annorlunda kyrka. Om du vill så får du gärna delta i våra bönetillfällen och samlingar av olika slag. Klicka här för att komma till vår kalender och plats för olika anmälningar.

Vi har också bra koll på vad som händer i regionens kyrkor och även i grupper från andra religioner. Vi hjälper gärna den önskar att hitta ett sammanhang som passar dig oavsett vilket samfund, kultur eller religion som du är intresserad av. Titta gärna på vår lista med länkar till våra vänner och bekanta online.

 

Men även om vi som präster och pastor är kristna så behöver inte du vara det. Vårt fokus när vi möter dig är inte våra egna intressen. Ditt behov och dina tankar är det vi främst fokuserar. Du är alltså mer än välkommen att söka kontakt med oss oavsett om du betraktar dig som vetande, troende, religiös eller inte.

Vårt motto är "vi har tid för dig, allt är pratbart". Allt betyder allt. Det kan handla om vad som helst mellan jord och himmel. Det kan handla om relationer till vänner, partners eller familj. Vi är vana att samtala om existentiell, psykisk och fysisk hälsa. Det kan röra det som som har med studierna att göra eller det som rör fritiden. Det kan handla om det det som kommer eller det som varit. Allt är pratbart. När vi har enskilda samtal så har vi tystnadsplikt kring det som sägs, och även att vi alls träffats, du kan lita på att allt stannar mellan oss.

Kyrkan på universitetet är del av krisorganisationen på LiU, tex om någon student eller personal skulle avlida så kan vi medverka vi vid minnesstunder och begravning.

En annan sak vi gör är att föreläsa och bidra pedagogiskt till olika utbildningar. Vi möter studenter i helklass, basgrupper och enskilt för att ge bidrag till lärandet. Hör gärna av dig till oss om du tror att vi kan göra något för er.

Vi är också glada för samarbete med studentkårerna vid LiU och flera olika studentföreningar.

Du hittar oss på samtliga Campus i Östergötland. Kom förbi "Gudrum" som är beläget på övre plan i Kårallen, vid campus Valla. På Campus US så hittar du oss högst upp i huset "Örat", grannar med Consensus. I Norrköping så finns vi alltid i en korridor nära dig, och sitter ofta vid ett bord utanför Infocenter, "stör" oss gärna! 

Tveka inte för att ta en vidare kontakt med oss via telefon, mail eller formuläret nedan. Vi har även en Facebooksida där du kan följa mer om vad som händer kring oss. https://www.facebook.com/kyrkanpauniversitetet/

"Vi har tid för dig, allt är pratbart"

Medarbetare:
Mikael Billemar(1)_edited.png
Mikael Billemar

Studentpräst, Campus Norrköping

 

076-762 71 56 

mikael.billemar@kpu.nu

andersfachs180626_edited.png
Anders Facks

Studentpräst, Campus US, Valla

 

070 - 603 97 60 

anders.facks@kpu.nu

Mattias_Sennehed_porträtt_2018a_edited.p
Mattias Sennehed

Studentpastor, Campus Nrkpg, US, Valla

 

073 - 384 11 29  

mattias.sennehed@kpu.nu

bottom of page